Verongelukte motorrijder A27 deed mee aan herdenkingstocht

UTRECHT - Een motorrijder is zondagochtend om het leven gekomen na een aanrijding met een bestelbus op de A27 bij Utrecht. Hij wilde zich bij de herdenkingstocht voegen die op weg was naar Hilversum, maar zag een stopteken van de politie over het hoofd.
Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur ter hoogte van de afslag Veemarkt. Volgens een politiewoordvoerder had een agent hier een stopteken gegeven aan het verkeer om de stoet te laten passeren. De Zeistenaar, die achter een bestelbus reed, had dit over het hoofd gezien. Hierdoor reed hij achterop het voertuig.
Een traumateam is met een helikopter geland om assistentie te verlenen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Later liet de politie weten dat het zwaargewonde slachtoffer alsnog was overleden. Alle rijbanen richting Hilversum waren tijdelijk afgezet, zodat de helikopter kon landen.

RIDE-OUT

Even voor het ongeluk trok er een lange stoet van ruim duizend motorrijders over de A27 op weg naar Hilversum. De ride-out werd georganiseerd als eerbetoon aan de slachtoffers van de vliegramp in Oekraine.
Verschillende getuigen zeggen dat het slachtoffer onderdeel was de stoet. Hij zou pech hebben gehad en later weer willen aanhaken bij de tocht. Bij het invoegen zou het zijn misgegaan. De politie bevestigt dit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.