Weer botresten gevonden in Panama

AMERSFOORT - In Panama zijn opnieuw botresten gevonden die vermoedelijk van de in april verdwenen Amersfoortse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon afkomstig zijn. Dit melden Panamese media.
Vorige week werd het zoeken in de jungle hervat, op initiatief van de ouders van Kris. De resten zijn voor onderzoek overgebracht naar Panama-Stad, aldus onderzoeksrechter Betzaida Pitty.
In juni werden lichaamsdelen en spullen van de vrouwen gevonden, bij een rivier op 8 uur lopen van Boquete. Naar de twee is intensief gezocht. Wat er met de vrouwen is gebeurd, is nog onduidelijk.

TELEFOONS

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut bleek zondag dat er na de verdwijning nog is geprobeerd te bellen met de telefoons van de vrouwen. Rond het middaguur bereikten de Amersfoortse vriendinnen de top van de Pianista Trail en later die dag sloegen ze alarm. Ook zijn er nog foto's gemaakt met digitale camera's. De meiden gingen niet via hetzelfde pad terug, maar namen een route over de top verder de jungle in.
De ouders van Kris Kremers zijn in Panama om met lokale gidsen en hulpverleners de verdwijning van hun dochter en Lisanne te reconstrueren. Zij geloven niet dat hun dochter en Lisanne gestorven zijn door een hongersnood.

BEVINDINGEN

Zondag geven ze een persconferentie in Panama waar ze hun bevindingen nader toelichten. De familie van Lisanne Froon is in Nederland gebleven.
Kris Kremers en Lisanne Froon uit Amersfoort verdwenen op 1 april toen ze een wandeling gingen maken in de omgeving van Boquete.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.