Van den Berg: aan eigen succes ten onder

AMSTERDAM - Het succes van de Hilversumse tennissponsor René van den Berg groeide hem boven het hoofd. Dat zei Van den Berg woensdag zelf voor de Amsterdamse rechtbank.
Van den Berg haalde zeker 85 miljoen euro op bij privébeleggers. Hij wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en faillissementsfraude. Hij zou meer dan 14-honderd mensen voor bijna 130 miljoen euro gedupeerd hebben. Hij beloofde de deelnemers hoge rendementen die konden oplopen tot 250 procent.
Volgens het Openbaar Ministerie had Van den Berg daarvoor een soort piramidespel ontworpen.
Meer dan 1400 gedupeerden zeggen ruim 127 miljoen euro te hebben verloren. De failliete Van den Berg zegt dat hij zich schaamt voor de manier waarop alles gelopen is. De drijfveer achter de grootschalige beleggingen van Renee van den Berg was aanzien, verklaarde hij woensdag voor de rechtbank.
Voortijdig schoolverlater van den Berg werkte tot in de jaren '90 in de bankwereld maar keek op tegen mensen met een titiel, zo zei hij. Zijn uiteindelijke doel was om zijn bedrijven te verkopen en met de winst de beleggers uit te betalen.
De Hilversumse zakenman zit inmiddels een jaar vast. Hij weigert te zeggen waar het geld is gebleven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.