Motorrijders rijden herdenkingstocht voor slachtoffers MH17

© RTV Utrecht
NIEUWEGEIN - Een grote groep motorrijders reed zondag een herdenkingstocht als eerbetoon aan de slachtoffers van rampvlucht MH17. Volgens de organisatie van de Ride Out reden er 'zeker 1000 motoren' van Nieuwegein naar Hilversum.
Organisator Arnold Klitsie wilde eerst alleen voor zijn eigen motorclub van twaalf man iets organiseren, maar de afgelopen dagen meldden zich steeds meer deelnemers aan.
Het doel van de rit was eigenlijk de kazerne in Hilversum, waar de slachtoffers geïdentificeerd worden. De groep was echter zo groot geworden, dat daar niet gestopt kon worden. "Op een parkeerplaats verderop hebben de rijders hun motoren even laten brullen, gevolgd door een minuut stilte'', zegt de woordvoerder. Zo'n twintig leden van de organisatie en de Dutch Military Veterans hebben daarna een krans gelegd bij de kazerne.

AANRIJDING

De deelnemers reden dezelfde route naar Hilversum als de rouwstoet die vorige week een paar dagen achter elkaar over de A27 reed. Bij de afslag Veemarkt bij Utrecht kwam zondagochtend een motorrijder om het leven bij een aanrijding. Het slachtoffer, een 33-jarige motorrijder uit Zeist, zou pech hebben gehad en later weer willen aanhaken bij de tocht. De politie bevestigt dit. Bij het invoegen miste hij een stopteken van de politie om de stoet te laten passeren, waardoor hij achterop de bestelbus voor hem reed. In het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen.

Tijdens de Ride Out reden de motoren naar Hilversum.