Familie Kremers: Beloning voor inwoners Panamees dorp

AMERSFOORT - De inwoners van het Panamese dorp, waar voor het eerst spullen van Kris en Lisanne gevonden zijn, krijgen een beloning. Dat vertelden Kris' ouders tijdens een speciale persconferentie in Panama, het land waar de twee Amersfoortse meiden begin april verdwenen. De ouders zijn nu in Zuid-Amerika om zelf uit te zoeken wat er met de jonge vrouwen is gebeurd.
Het is nog onbekend wat het cadeau voor de inwoners van Alta Romero precies inhoudt of om welk bedrag het gaat. De familie gaat daarom deze week naar het dorp om na te gaan wat de beste beloning is, zegt woordvoerder Nikki van Passel. Eerder loofde de familie 30.000 euro tipgeld uit aan diegene die de meiden terug zou vinden.

BOTRESTEN

Diezelfden kranten meldden dit weekend ook dat er in Panama opnieuw botresten zijn gevonden, die vermoedelijk van Kris en Lisanne afkomstig zijn. De ouders van Kris zijn not-amused dat de autoriteiten hen dat niet zélf verteld hebben.
Kris' ouders geven de moed nog niet op om te achterhalen wat er met hun dochter en met Lisanne gebeurd is. Ze hebben de afgelopen dagen de wandeling gereconstrueerd, die de meiden net voor hun verdwijning hebben gelopen. Ze geloven nog steeds niet dat de twee zomaar zijn verdwaald.

HERDENKINGSDIENST

Het is nog onbekend hoe lang de ouders van Kris' in Panama blijven. Ze voelen zich tijdens hun verblijf in ieder geval gesteund door de inwoners van Boquete, het dorp waar de meiden verbleven. Zondag was er zelfs een speciale herdenkingsdienst, zegt woordvoerder Nikki
De ouders van Lisanne steunen de zoektocht van de familie Kremers, maar ze hebben besloten om in alle rust van de zijlijn toe te kijken.