Grontmij ziet verbetering in Europa

DE BILT - Advies- en ingenieursbureau Grontmij in De Bilt ziet het herstel in Europa verder aantrekken en ligt op koers met zijn kostenbesparingsprogramma. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.
Volgens Grontmij was in het tweede kwartaal over het algemeen sprake van een bescheiden herstel op de Europese markten, waarmee de eerste tekenen van verbetering in het voorgaande kwartaal werden doorgezet. De omzet van het bedrijf nam af tot 168,5 miljoen euro, maar dat kwam vooral door maatregelen als de afslanking van de onderneming.
Grontmij leed in de afgelopen periode wel een nettoverlies van tien miljoen euro. Dat was voor een groot deel te wijten aan herstructureringslasten. Grontmij kondigde begin dit jaar aan extra kosten te willen besparen, waardoor 175 tot 225 banen verloren zullen gaan.
Dankzij de lagere kosten verbeterde de winstmarge van Grontmij in de eerste helft van dit jaar naar 3,5 procent ten opzichte van 2,4 procent vorig jaar. Grontmij zegt vertrouwen te hebben dat de doelstelling voor een winstmarge van 6 tot 8 procent in 2016 gehaald kan worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.