Rouwwagen met stoffelijke resten vliegtuigramp in Hilversum

PROVINCIE UTRECHT - De rouwwagen met daarin de stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegtruigramp in Oekraïne, is maandagavond rond 18.00 uur aangekomen in Hilversum.
Ruim twee uur daarvoor was het C130 Hercules-vliegtuig met daarin de kist geland in Eindhoven. Daar werd de kist met hetzelfde ceremonieel ontvangen als eerdere vluchten. Namens het kabinet waren vicepremier Lodewijk Asscher en minister Edith Schippers aanwezig. Zo'n 250 nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp waren ook op het vliegveld.
De stoffelijke resten werden onder politiebegeleidingvia de A2 en A27 naar Hilversum vervoerd. Rond 18.00 uur kwam de stoet in Hilversum aan. Bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne, waar onderzoekers de menselijke resten proberen te identificeren, stonden enkele honderden toeschouwers achter de hekken het voertuig op te wachten.
Het publiek applaudiseerde kort toen de auto onder begeleiding van motoren van de politie en de Koninklijke Marechaussee aankwam. Daarna legden ze bloemen bij de ingang van de kazerne, waar nog altijd veel boeketten, knuffels en kaarsjes liggen.
De stoffelijke resten worden in de kazerne geïdentificeerd.