"Gevonden resten Panama snel geïdentificeerd"

PANAMA - Binnen enkele dagen moet duidelijk zijn of de nieuwe botresten die zijn gevonden in de omgeving van Boquete in Panama, van Lisanne Froon en Kris Kremers uit Amersfoort zijn. Dat zei onderzoeker Diomedes Trejos van het Forensisch Instituut maandag.
Eerst worden de resten ter plekke bekeken door een patholoog-anatoom om iets over de doodsoorzaak te kunnen zeggen. "Dat duurt ongeveer 20 uur en daarna moeten de resten worden overgebracht naar Panama-Stad", aldus Trejos.
In Panama-Stad wordt vervolgens DNA-onderzoek verricht dat moet bepalen of de resten van Lisanne Froon en/of Kris Kremers zijn. Trejos: "Dat is nu gemakkelijker omdat we al DNA-materiaal van de vrouwen hebben uit de vorige onderzoeken.''
Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen op 1 april nabij het wandelpad de Pianista Trail in de omgeving van Boquete in West-Panama. Eind juni werden de eerste resten gevonden waaruit bleek dat ze tijdens hun wandeling om het leven waren gekomen. Het ging om een voet en een deel van een bekken van Froon en Kremers.

ZES BOTRESTEN

Volgens Trejos gaat het nu om zes botresten, waaronder een deel van een schedel. Van de overige resten kon hij niet specificeren wat het was. Het is nog steeds onduidelijk of de vrouwen verdwaald waren of dat er geweld van derden is geweest. De ouders van Kris Kremers zijn in het gebied om daarover meer duidelijkheid te verkrijgen.
Afgelopen weekend werd duidelijk dat de twee vrouwen al op de eerste dag van hun vermissing alarm sloegen. Ze probeerden met hun mobieltjes alarm te slaan, maar kregen geen gehoor omdat er vermoedelijk geen signaal was.
De camera van Kris en Lisanne blijkt een week na de verdwijning ook nog te zijn gebruikt. Op de foto's die op 8 april zijn gemaakt, zijn takken en een rotswand te zien. Uit nieuwe informatie blijkt daarnaast dat ook na 8 april is geprobeerd het noodnummer te bellen, zo meldt EenVandaag in een reconstructie. Op 11 april zou het noodnummer meerdere keren gebeld zijn.