Opknapbeurt tramspoor bij Utrecht verloopt voorspoedig

NIEUWEGEIN - De grote opknapbeurt van het tramspoor tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein voorloopt voorspoedig. Vanwege de werkzaamheden van het spoor ligt het tramverkeer in en rondom Utrecht al meer dan twee weken stil, maar door het mooie weer verloopt het project vooralsnog zoals gepland.
Het huidige spoor ligt er al dertig jaar en is aan vervanging toe. Tijdens de werkzaamheden wordt niet alleen het spoor, maar ook de bovenleiding vervangen. Bovendien leggen bouwvakkers nieuwe kabels en leidingen onder de grond aan.
Het tramverkeer ligt tijdens het werk stil omdat ook de wisselstraat, de ingang van de tramremise in Nieuwegein, onder handen wordt genomen. Daarom kunnen trams niet de remise in of uit voor onderhoud en is er geen plek om ze naar af te voeren als ze op het spoor kapot zouden gaan.
Op 31 augustus moeten de werkzaamheden zijn afgerond en gaan de trams weer rijden. Reizigers zullen weinig van het nieuwe spoor merken. Van de wet mogen de trams bijvoorbeeld niet sneller rijden. Wel zullen ze vanwege het nieuwe spoor iets minder schudden.

Radio M Utrecht live bij werk op spoor (1)
Radio M Utrecht live bij werk op spoor (2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.