Opnieuw veel spoorhinder rond Utrecht

UTRECHT - Treinreizigers rond Utrecht Centraal moeten vanaf zaterdag tot en met zondag 17 augustus weer rekening houden met een langere reistijd en een aangepaste dienstregeling. In die periode wordt er aan het spoor gewerkt.
De NS adviseert reizigers om voordat zij op pad gaan goed te kijken op de website van het spoorbedrijf, zo laten de NS en ProRail weten. Vertragingen kunnen oplopen tot een half uur.
ProRail vernieuwt aan de noordkant van Utrecht Centraal ruim 2 kilometer spoor. Tussen Breukelen, Woerden, Driebergen-Zeist en Utrecht rijden geen treinen maar bussen. De intercity tussen Utrecht
Centraal en Schiphol rijdt ook niet. Reizigers moeten de intercity naar Amsterdam Centraal nemen, die een extra stop maakt in Duivendrecht
Reizigers vanuit Rotterdam, Leiden en Den Haag moeten rekening houden met een extra overstap. Op een aantal andere trajecten rijden aanzienlijk minder treinen dan normaal.

SPOORKNOOPPUNT

ProRail werkt aan een omvangrijke vernieuwing van het spoorknooppunt Utrecht. Dat karwei moet eind 2016 helemaal klaar zijn. In deze vakantieperiode worden klussen aangepakt die veel hinder veroorzaken, aangezien er in deze tijd minder treinreizigers zijn.
Van zaterdag tot maandag 18 augustus zijn dagelijks 400 mensen aan het werk aan het spoor, aldus ProRail.