Bendes roven babymelk uit winkels

HARMELEN - Er is opnieuw een groot tekort aan melkpoeder van het merk Nutrilon voor baby's van 0 tot 6 maanden. In supermarkten in de regio Utrecht zijn mogelijk bendes actief die het poeder georganiseerd stelen.
In vrijwel alle supermarkten en drogisterijen, vooral in gebieden met veel jonge ouders, zijn de schappen leeg. De vraag is dusdanig groot dat er volgens winkeliers in onder meer Harmelen, Maarssen en Kamerik zelfs pakken worden gestolen. Ze denken dat speciale bendes het voorzien hebben op de voeding.

CHINA

Vorig jaar was de melkpoeder ook al massaal uitverkocht. Het tekort lijkt net als toen te worden veroorzaakt door Chinese ouders, die hun eigen babyvoeding niet meer vertrouwen, waardoor het massaal uit Nederland wordt gehaald.
Gevolg is dat ouders met jonge baby's in Nederland vaak misgrijpen en van winkel naar winkel moeten om de benodigde voeding te kunnen kopen. Winkeliers proberen jonge ouders te helpen door hooguit een of twee pakken Nutrilon-voeding per klant te verkopen en pakken achter te houden voor vaste klanten.

"VERVELEND"

Een woordvoerder van producent Nutricia zegt de situatie "heel erg vervelend voor de ouders in Nederland" en de winkeliers te vinden. Volgens haar doet het bedrijf er alles aan om aan de sterk toegenomen vraag te voldoen. De productie is flink verhoogd, maar er zitten volgens het bedrijf grote schommelingen in de vraag.
Na de tekorten van vorig jaar heeft Nutricia gezorgd dat de babymelk beter beschikbaar is via webshops. Volgens de woordvoerder is er op die manier altijd aan het product te komen.

Babymelk blijkt roofgoed, ook in Vleuten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.