Abcoude verzamelcentrum van babyvoeding voor China

ABCOUDE - Chinese handelaren gebruiken een loods in Abcoude om melkpoeder voor baby's te verzamelen en te versturen naar Hong Kong. Dat ontdekte RTV Utrecht donderdagmorgen.
In Nederlandse winkels dreigt opnieuw een ernstig tekort aan babyvoeding door een georganiseerde inkoop voor export naar China. Melkpoeder uit Nederland is in dat land razendpopulair na voedselschandalen met Chinese babyvoeding. Winkeliers klagen inmiddels over bendes, die het poeder niet alleen massaal opkopen, maar ook uit de winkels roven.
RTV Utrecht nam donderdagmorgen poolshoogte bij de loods op het industrieterrein in Abcoude. Daar bleek dat er inderdaad melkpoeder wordt aangevoerd, dat vervolgens in dozen wordt verpakt en verzendklaar wordt gemaakt. Getuigen melden RTV Utrecht dat er ook regelmatig zendingen melkpoeder in plastic tassen van winkelketens worden afgeleverd.
De Chinezen werken pas sinds een paar maanden in de loods. Chinese medewerkers vertellen RTV Utrecht dat ze niets illegaals doen en ook hun belastingen keurig betalen. Ze zeggen dat ze het poeder gewoon bij de groothandel kopen. De Chinezen wijzen juist naar Nutricia, de producent van Nutrilon. Het bedrijf zou moedwillig een schaarste creëren om zo de eigen winst te verhogen.
De Chinezen zijn niet blij met de media-aandacht en willen niet voor de camera reageren. Ze hebben inmiddels ook geëist dat er niets over hun handel naar buiten wordt gebracht.

Abcoude verzamelcentrum van babyvoeding voor China

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.