Rover baalt van werkzaamheden rond Utrecht Centraal

UTRECHT - Reizigersorganisatie Rover heeft kritiek op de werkzaamheden die ProRail vanaf zaterdag uitvoert rond Utrecht Centraal. De spoorbeheerder werkt negen dagen lang aan een omvangrijke vernieuwing van het spoorknooppunt Utrecht, waarbij het aantal wissels moet afnemen.
Tijdens de werkzaamheden rijden er op veel trajecten minder treinen of worden er bussen ingezet. Rover baalt ervan dat reizigers daardoor meer dan een week lang te maken krijgen met forse vertragingen. Ook betwijfelt de reizigersorganisatie of minder wissels ook het gewenste effect zullen hebben.
"Minder wissels betekent ook minder flexibiliteit om treinen om te leiden of om bij te sturen bij storingen en werkzaamheden. Wij zijn bang dat juist de overlast bij een storing daardoor toeneemt", aldus een woordvoerder van Rover.

VERTRAGINGEN

De werkzaamheden moeten maandag 18 augustus klaar zijn, tot die tijd rijden er geen treinen tussen Breukelen, Woerden, Driebergen-Zeist en Utrecht. De NS zet bussen in. Ook de intercity tussen Utrecht Centraal en Schiphol rijdt niet.
Reizigers vanuit Rotterdam, Leiden en Den Haag moeten rekening houden met een extra overstap. Op een aantal andere trajecten rijden aanzienlijk minder treinen dan normaal. Wie rijdt via Utrecht Centraal moet rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een half uur.

SPOOR

Ondertussen werken er volgens ProRail dagelijks zo'n vierhonderd mensen aan het spoor, met name aan de noordkant van het station. Zo'n 2 kilometer spoor wordt vernieuwd. Het doel is dat het aantal vertragingen in de toekomst afneemt.

Rover over werkzaamheden rond Utrecht Centraal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.