Record voor Rubberboot Missie Utrecht ondanks buien

UTRECHT - Ondanks de regen hebben er vrijdagavond alsnog zo'n vijfhonderd bootjes meegevaren tijdens de Rubberboot Missie Utrecht. De organisatie besloot eerder vandaag om de buien te trotseren en het evenement door te laten gaan.
De optocht van rubberen bootjes begon twee jaar geleden als een klein initiatief, maar is inmiddels uitgegroeid tot een gigantisch evenement. Op Facebook hadden zo'n 2100 mensen zich aangemeld voor het evenement vrijdagavond.
Uiteindelijk kwam daarvan de helft opdagen, gokt de organisatie. Een mooi aantal, vindt organisator Caspar Steinebach: "Ruim duizend deelnemers verdeeld over zo'n vijfhonderd bootjes en dat met zo'n weersvoorspelling, dat is super." Het record van vorig jaar, toen deden er ruim honderd bootjes mee, is daarmee verbroken.

WEERGODEN

De vaartocht zou vrijdagavond rond 18.00 uur vanaf Park Lepelenburg vertrekken, maar dit werd uiteindelijk een uur later. Steinebach: "Om 18.00 uur regende het nog. Omdat het later droog zou zijn, hebben we de start een uur uitgesteld. De weergoden waren ons goed gezind, want exact om 19.00 uur hield het op met regenen."
De Reddingsbrigade liet eerder al weten meer mensen in te zetten om de Rubberboot Missie in goede banen te leiden. Dit jaar waren er niet alleen reddingsbrigadiers aanwezig op de Utrechtse grachten, maar ook werden de deelnemers vanaf de kade in de gaten gehouden door reddingswerkers op de fiets. Die hadden reddingsmaterialen bij zich om deelnemers die in het water zouden kunnen vallen naar de kant te halen.
De organisatie van Rubberboot Missie Utrecht wil in 2015 een wereldrecord verbreken.

De Rubberboot Missie Utrecht gaat door ondanks de regen, besloot de organisatie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.