Baarnse man vertrouwt het niet en legt nooddijk aan

© Caspar Huurdeman
BAARN - Een inwoner van Baarn heeft de afgelopen tijd zoveel last gehad van het noodweer dat hij besloten heeft een nooddijk aan te leggen van 35 meter lang. Zo hoopt de man droge voeten te houden tijdens de regenbuien van de komende dagen.
De inwoner van Baarn heeft vrijdag zandzakken geregeld en neergelegd om zijn huis en erf te beschermen tegen het wassende water. Daarbij schakelde hij de hulp in van een aannemer, die hem hielp om in twee uur een nooddijkje van 40 centimeter hoog te bouwen.

KELDER

De man zegt tijdens het noodweer vorige week maandag meerdere keren de brandweer te hebben gebeld. Die zijn volgens hem nooit langsgekomen omdat het te druk was. Uiteindelijk heeft hij zelf pompen geregeld om enkele slaapkamers in de kelder van zijn huis leeg te pompen. Oorzaak van de wateroverlast zouden een paar verstopte afvoerputten van de provincie zijn.

SCHOONMAAKBEDRIJF

Donderdagmiddag overstroomde de boel weer. Toen kwam de brandweer wel langs en werd uiteindelijk stichting Salvage ingeschakeld. Die liet een professioneel schoonmaakbedrijf aanrukken. Toen de man vrijdag belde met de gemeente Baarn, werd hij van het kastje naar de muur gestuurd. Daarop besloot hij het zekere voor het onzekere te nemen en de nooddijk te installeren om herhaling te voorkomen.
De man laat weten zeker niet boos te zijn op de gemeente, de provincie of het waterschap. Hij begrijpt dat het gaat om uitzonderlijke weersituaties en wil de instanties de gelegenheid geven de boel te repareren. Dat kan bijvoorbeeld door de verstopte putten voor zijn huis te maken.