"176 lichamen gevonden in Oekraïne"

BUNNIK - Er zijn 176 min of meer complete lichamen teruggevonden na de vliegramp in Oost-Oekraïne. Daarnaast zijn er 527 lichaamsdelen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum aangekomen.
Dat heeft Arie de Bruijn, coördinator van de forensische specialisten die in Hilversum aan het werk zijn, vrijdag gezegd tijdens een bijeenkomst in het Postillion Hotel in Bunnik. Volgens hem zijn er tot nu toe 228 kisten met menselijke resten bij de kazerne aangekomen.

IDENTIFICATIE

In Hilversum zijn inmiddels in totaal 23 slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne geïdentificeerd. Eerder werd al de identiteit van twee slachtoffers vastgesteld. Van de nieuwe identificaties gaat het om 16 mensen met de Nederlandse nationaliteit. De overige slachtoffers komen uit Maleisië, Duitsland, Canada en Groot-Brittannië. De nabestaanden zijn geïnformeerd.
Vrijdag werd ook bekend dat nabestaanden een voorschot van de schadevergoeding krijgen van 50.000 euro. Bij de ramp met vlucht MH17 kwamen 298 mensen om het leven waarvan 196 Nederlanders en waarvan 15 een band hadden met de regio Utrecht.
Het team dat in Oekraïne de ramp met vlucht MH17 onderzocht, is vrijdag teruggekomen in Nederland. De onderzoekers landden rond 15.00 op vliegveld Eindhoven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.