'Spelers Spakenburg gebruikten doping'

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Twee spelers van amateurclub Spakenburg hebben in NRC Handelsblad verklaard dat bij die club stelselmatig doping is gebruikt in het seizoen 2011/2012. Spakenburg werd dat jaar kampioen in de topklasse. Het ging om het middel methylhexanamine. De Dopingautoriteit heeft de zaak in onderzoek.
Methylhexanamine staat sinds 2004 op de lijst van verboden middelen. De twee spelers verklaarden dat het bestuur van Spakenburg in 2011 het gebruik van het middel verbood, maar dat verbod werd vervolgens genegeerd.
Het kampioenschap werd behaald onder leiding van trainer André Paus. Daarna kwam er een nieuwe trainer, Peter Wesselink, die een einde maakte aan het gebruik van CrackV3.
De KNVB heeft inmiddels al een eerste reactie gegeven op het dopinggebruik bij Spakenburg. "De KNVB is er van op de hoogte dat de Dopingautoriteit onderzoek doet naar het eventuele gebruik van verboden middelen bij SV Spakenburg tijdens seizoen 2011/ 12. Als uit het onderzoek van de Dopingautoriteit blijkt dat de dopingregels overtreden zijn, zal de tuchtcommissie zich over de zaak buigen".
Spelers kunnen voor twee jaar worden geschorst na een dopingovertreding en Spakenburg zou de behaalde titel kwijt kunnen raken.