Eerste dag werkzaamheden Utrecht CS rustig verlopen

UTRECHT - De eerste dag van de grootschalige werkzaamheden rond Utrecht Centraal is rustig verlopen, zonder noemenswaardige incidenten. Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen.
Treinreizigers die via Utrecht CS gaan, moeten vanaf dit weekend hun reis extra goed voorbereiden. Door omvangrijke werkzaamheden bij het grootste treinstation van Nederland is er sprake van extra overstappen, langere reistijden en een aangepaste dienstregeling. Dit zal de komende negen dagen zo zijn.
Zo rijdt bijvoorbeeld de intercity tussen Utrecht en Schiphol dit weekend niet. Vakantiegangers moeten daarom de intercity richting Amsterdam nemen die een extra stop in Duivendrecht maakt. Daar staat hulp klaar om Schipholreizigers op de juiste trein te zetten.
Tussen Breukelen, Woerden, Driebergen-Zeist en Utrecht rijden op zaterdag geen treinen maar bussen. Ook na het weekend blijven de omleidingen van kracht. ProRail zet de komende negen dagen 400 mensen in om alles in goede banen te leiden. De werkzaamheden maken deel uit van een omvangrijke spoorvernieuwing rond Utrecht die in 2016 klaar moet zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.