Drijvend vuilnis na hoosbuien in Baarn

© Caspar Huurdeman
BAARN - Bewoners van de Eemborgflat in Baarn kampen nog steeds met de gevolgen van de hevige regenval van de afgelopen weken. De verzamelbak voor huisafval kan niet worden geleegd omdat deze tot de rand toe gevuld is met regenwater.
Op de hoek van de Prof. Krabbelaan en de Drakenburgerweg staat de klep van een inzamelbak open. Bewoners zetten hun huisvuil nu op straat. De verzamelplaats is afgezet met een touwtje.

WATER

Volgens Reinigingsbedrijf Midden Nederland moet het water eerst uit de bak, voordat de vrachtwagens de zakken kunnen ophalen. Dat gaat een bedrijf waar RMN mee samenwerkt dinsdagochtend om 07.00 uur doen. Vanaf dan zal de verzamelbak geleegd kunnen worden en weer gebruiksklaar zijn.
Niet alleen in Baarn zijn er huisvuilbakken volgelopen met water. Bij het RMN kwamen hier in de afgelopen periode meerdere meldingen over binnen.
Baarn werd vrijdag voor de derde keer in korte tijd geteisterd door hevige regenbuien. Opnieuw veroorzaakten hoosbuien grote schade. Kelders, winkels en woningen kwamen blank te staan en straten moesten worden afgesloten. De brandweer moest meerdere malen uitrukken voor assistentie.