Bijna 77.600 online condoleances MH17

PROVINCIE UTRECHT - Op internet zijn al bijna 77.600 steunbetuigingen achtergelaten voor de slachtoffers van vlucht MH17.
De websites Condoleance.nl, Condoleanceregister.nl en Condolences.eu kregen vooral de eerste dagen na de ramp kwamen honderden berichten per uur binnen. Nu worden de onlineregisters nog maar één of enkele keren per dag ondertekend. Ze blijven voorlopig nog wel toegankelijk.

DATABASE

Condoleance.nl telde maandagmorgen 60.021 steunbetuigingen. Condoleanceregister.nl had op dat moment 14.482 vliegrampgerelateerde berichten in de database staan en op het Engelstalige Condolences.eu stonden 3078 deelnemingen. Op die laatste internationale website zijn ook berichten achtergelaten in het Engels, Frans, Spaans, Japans en Lets.
Naast de algemene condoleanceregisters zijn er ook enkele speciale herdenkingspagina's voor individuele slachtoffers of gezinnen.
Bij de vliegramp kwamen 196 Nederlanders om het leven, onder wie vijftien mensen die in de provincie Utrecht woonden of banden met de provincie hadden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.