Vijf jaar cel voor steekpartij Kanaleneiland

UTRECHT - De rechtbank heeft vandaag 5 jaar cel opgelegd voor een steekpartij in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De 30-jarige Youssef L. stak in september vorig jaar een man neer aan de J.C. Maylaan.
De twee hadden al langere tijd ruzie, maar waarover blijft onduidelijk. Het destijds 35-jarige slachtoffer werd met een groot mes in zijn buik en zij gestoken. Het lukte hem om zwaar gewond een snackbar in te vluchten. L. ging zijn slachtoffer nog achterna, maar kwam het eetcafé niet binnen. Daarna sloeg hij op de vlucht en kon hij worden opgepakt door de politie.

DOODSLAG

Volgens de rechtbank heeft L. niet bewust geprobeerd zijn slachtoffer te vermoorden. Daarom is poging tot moord niet bewezen. Wel had hij kunnen weten dat het slachtoffer aan de steekpartij kon overlijden en daarom is hij veroordeeld voor poging tot doodslag.
De rechtbank legde vijf jaar gevangenisstraf op, zoals het Openbaar Ministerie had geëist. Verder moet de verdachte een kleine 10.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.