Priesterstudent doet aangifte van bedreiging door moslims

Het nasranisymbool wordt uit solidariteit gedragen door christenen
Het nasranisymbool wordt uit solidariteit gedragen door christenen © RTV Utrecht
UTRECHT - Priesterstudent Jaider uit Utrecht doet woensdag aangifte van bedreiging door twee mannen. "We gaan jullie christenen allemaal vermoorden", riep het duo, waarvan Jaider stelt dat het moslims waren vanwege de islamitische gewaden die ze volgens hem droegen. De Colombiaanse student is zo geschrokken dat hij amper nog alleen naar buiten durft.

WOEDEND

Volgens de Colombiaanse student waren de twee mannen woedend vanwege het symbool op zijn t-shirt. Daarop prijkte het nasrani-symbool, het symbool dat IS-strijders gebruiken om huizen van christenen te markeren in Irak. Veel christenen dragen het als teken van solidariteit. Jaider: "Ik wil solidair met de christenen in Irak zijn. Het is niet anti-islamitisch, helemaal niet, ik heb zelf ook hele goede vrienden die islamitisch zijn."
Patrick Kuiper, de rector van het Utrechtse Ariënsinstituut, staat achter zijn student, maar gaat vooralsnog uit van een incident. Wel ziet hij de verhoudingen in Utrecht tussen verschillende religies de laatste tijd verharden.
Volgens rector Patrick Kuiper is Jaider enorm geschrokken. "We proberen er zoveel mogelijk voor hem te zijn", zegt Kuiper.

Priesterstudent Jaider doet aangifte van bedreiging door twee mannen.