Rector van bedreigde priesterstudent: "Verhoudingen verharden"

UTRECHT - Patrick Kuiper, de rector van het Utrechtse Ariënsinstituut, ziet de verhoudingen in Utrecht tussen verschillende religies verharden. Dat zegt hij in gesprek met RTV Utrecht, naar aanleiding van het incident tussen zijn priesterstudent Fray Jaider Chantré Sanchez en twee moslims, afgelopen zondag.
De student liep zondag na een kerkdienst door de Utrechtse binnenstad, toen hij werd tegengehouden door twee moslimmannen. Ze spuugden en bedreigden "jullie (christenen, red.) allemaal te vermoorden", aldus het verhaal van de student.
De twee moslims zouden zo boos geworden zijn vanwege het t-shirt van de man. Daarop stond het nasrani-symbool, het teken dat IS-strijders in Irak gebruiken om huizen van christenen te markeren. Het symbool wordt door sommige christenen gedragen om hun solidariteit te tonen met vervolgde christenen in Irak.
Volgens rector Patrick Kuiper is Chantré Sanchez "enorm geschrokken. We proberen er zoveel mogelijk voor hem te zijn." Kuiper gaat vooralsnog uit van een incident.

Rector Patrick Kuiper over het incident van afgelopen zondag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.