Drankgebruik minderjarigen lastig te controleren tijdens UIT

UTRECHT - Een systeem met polsbandjes moet drankgebruik door studenten van onder de achttien tegengaan tijdens de UIT, maar het systeem is niet waterdicht.
Sinds dit jaar ziet de organisatie van de Utrechtse Introductietijd er streng op toe dat de aankomende studenten geen alcohol mogen bestellen. Door minderjarige studenten die meedoen aan de Utrechtse Introductie Tijd een wit polsbandje te geven, weten ze achter de bar dat er niet geschonken mag worden.

NAAR HUIS

Tegen drankmisbruik wordt door de organisatie streng opgetreden. "Als je als minderjarige drinkt of ouder bent dan achttien en alcohol doorspeelt, wordt je bandje afgeknipt en kun je naar huis", zegt Vivien Bonke van UIT.
Dat de minderjarige studenten geen bier mogen, betekent niet dat ze de hele introductietijd ook nuchter blijven. "Als je wat drinkt in je eigen tijd, heeft de organisatie er niet zo veel over te zeggen", zegt student Sophie Herr.

VREEMD

Een studentenfeest zonder bier is toch een beetje vreemd zonder bier, vindt Herr. "Bij elke studentenvereniging hebben ze bier en staan ze te springen en te feesten. Bier wordt gepromoot, maar we mogen het niet."
Tijdens de UIT maken de deelnemers kennis met Utrecht. In vier dagen leren ze de stad, de kroegen en elkaar kennen.

Drankgebruik tijdens UIT is soms lastig te controleren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.