In HEMA opgepakte tbs'er zat vast voor poging tot moord

De kliniek waar de ontsnapte tbs'er verbleef.
De kliniek waar de ontsnapte tbs'er verbleef. © RTV Utrecht
MAARSSENBROEK - De gevluchte tbs'er die woensdagochtend in de HEMA in Maarssenbroek werd gearresteerd, is veroordeeld voor een poging tot moord in Utrecht. In 2006 heeft hij het delict gepleegd.
De 44-jarige man wilde om 9.00 uur in het warenhuis ontbijten, maar werd door een medewerker herkend. Die belde de politie, waarop de man is aangehouden. Op 31 juli keerde de tbs'er na zijn verlof niet terug naar de kliniek bij Venray, waar de man vastzat voor poging tot moord en verduistering.

SCHORPIOEN

De medewerker dacht een opvallende tatoeage van een schorpioen in de nek van de man te herkennen en besloot dit op te zoeken op internet. Daarna belde hij de politie, waarna agenten de man aan konden houden. Hij bleef volgens medewerkers tijdens het voorval erg vriendelijk.
Later bleek dat de man dinsdag in Utrecht een auto had gestolen. Die gaat terug naar de eigenaar.

OPSPORING VERZOCHT

Dinsdag besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak van de man. Toen werden ook zijn foto en naam getoond.
De voortvluchtige tbs'er was veroordeeld voor poging tot moord en verduistering. Het gaat om een delict dat plaatsvond in juni 2006 in Utrecht. Welke zaak dat is, wil zijn advocaat niet zeggen.

In Maarssenbroek werd de ontsnapte tbs'er ontdekt in de HEMA

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.