Nieuwe botresten niet van Kris en Lisanne

PANAMA - De botresten die op 3 augustus in Panama werden gevonden, zijn niet van Kris en Lisanne. Dat zegt de advocaat van de familie Kremers.
Advocaat Enrique Arrocha heeft dinsdag het onderzoek van justitie in Panama opgevraagd, melden verschillende media. Van de vijf botten zijn twee van een dier en één van een indiaan. Een vierde en het vijfde bot zijn van een 3-jarig kind en van een oudere vrouw. Dit zou in het forensisch rapport staan.

DUIDELIJKHEID

De botten werden gevonden op de plek waar eerder wel overblijfselen van Kris en Lisanne werden gevonden. Hoewel het Forenisch Instituut ruim een week geleden nog beloofde snel meer duidelijkheid te geven over de nieuwe botresten, heeft justitie in Panama de familie van Kris niet op de hoogte gesteld van de resultaten van het onderzoek. Eerder moest de familie al via de media vernemen dat er nieuwe resten waren gevonden op de plek van de verdwijning.
Advocaat Arrocha zegt tegen de Panamese tv-zender TVN te betreuren dat de bewoners van Alto Los Romeros met de valse botresten kwamen. "Als ze dat met opzet gedaan hebben, is dat een misdaad. Zeker in een onderzoekszaak als deze."
Kris Kremers en Lisanne Froon uit Amersfoort verdwenen op 1 april toen ze een wandeling gingen maken in de omgeving van Boquete. In juni werden lichaamsdelen en spullen van de vrouwen gevonden, bij een rivier op 8 uur lopen van Boquete. Naar de twee is intensief gezocht. Wat er met de vrouwen is gebeurd, is nog onduidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.