Levenslang geëist voor dubbele snelwegmoord

UTRECHT - Tegen de verdachte van de dubbele snelwegmoord bij Woerden is levenslang geëist. Volgens justitie is de Amstelvener Alduino G. (44) schuldig aan het medeplegen van moord op twee Braziliaanse drugshandelaren in februari 2002.
Medewerkers van de plantsoenendienst ontdekten de lichamen van de slachtoffers langs de snelweg A12 bij Woerden. De twee waren door het hoofd geschoten.
De politie kwam G. op het spoor na verklaringen van de Italiaanse maffiabaas Cerfeda. Hij bekende in Italië vijftien moorden en vertelde dat hij samen met G. de twee Brazilianen had laten vermoorden om ze 20 kilo cocaïne afhandig te maken. Ook de daadwerkelijke schutters legden in Italië belastende verklaringen af.
Volgens G., die inmiddels tweeënhalf jaar in voorarrest zit, is alleen Cerfeda de opdrachtgever en was hij niet op de hoogte van de moordplannen. Het OM is echter overtuigd van G.'s schuld. De officier van justitie omschreef hem dinsdag als 'een man met een dubbelleven'. Naast restauranteigenaar zou hij ook een kopstuk in de internationale drugshandel zijn, die bewust met de maffia samenwerkte.
De advocaat van G. komt dinsdagmiddag aan het woord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.