Utrechter biedt bier in ruil voor grond

UTRECHT - De Utrechtse bierbrouwer Ko Hendriks (30) is een bijzonder crowdfundingsproject gestart. Deelnemers aan dit project kunnen investeren in een stukje land waarop Hendriks rogge laat verbouwen. In ruil daarvoor krijgen de deelnemers met Kerstmis twee flessen speciaalbier opgestuurd.
Aan belangstelling geen gebrek, merkt Hendriks. "Ik merk dat mensen dichter bij het brouwproces willen zitten." Er is volgens de brouwer steeds meer behoefte aan streekproducten. De meeste certificaten voor stukjes land verhandelt Hendriks op markten en festivals waar hij mensen persoonlijk spreekt.

OOGSTEN

Zaterdag gaat een boer de rogge oogsten. Hendriks verwacht een goede oogst, want het is volgens de brouwer prachtig weer geweest: "Lekker warm en veel vocht."
Of de deelnemers rond de Kerst volop kunnen genieten van hun investering, is nog niet helemaal zeker. "Ik ben zelf ook benieuwd. Het is net als met wijn: je hebt goede en slechte jaren. Maar dat is de charme van dit idee, we komen er pas achter als we het bier drinken."

Utrechter biedt bier in ruil voor grond

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.