Kinderboerderij Houten zoekt oplossing voor geldprobleem

HOUTEN - De Buitenwereld in Houten hoopt met sponsoren het geldprobleem op te lossen. De kinderboerderij en speeltuin kampt met een tekort aan budget, sinds ze minder subsidie krijgt van de gemeente.
Speeltuinen en kinderboerderijen moeten door de bezuinigingen die gemeenten doorvoeren met minder of geen subsidie de touwtjes aan elkaar te knopen.
De Buitenwereld kampt met een tekort aan budget, sinds ze minder subsidie krijgt door bezuinigingen van de gemeente. Het verhogen van de entreeprijs ziet de kinderboerderij niet zitten omdat de entree anders niet meer voor iedereen te betalen is.

VOER

De dieren en het terrein kosten volgens de boerderij veel geld; aan het voer is ze bijna 500 euro per week kwijt. "Als er geen oplossing komt, dan zal de kinderboerderij minder vaak open kunnen gaan door een tekort aan medewerkers", zegt vrijwillger Karin el Bouchtoubi. "Om te kunnen blijven bestaan is De Buitenwereld daarom op zoek naar donateurs en sponsoren."
De sluiting van De Buitenwereld is voor vrijwilliger Jochem Aalbers geen optie: "Ik ga enorm mijn best doen om dit niet te laten gebeuren. Het is voor mij een deel geworden van mijn leven."

Kinderboerderij De Buitenwereld zoekt sponsoren.