Tweede Utrechtse demonstratie voor Palestina aangekondigd

UTRECHT - Er komt zondag een tweede demonstratie voor Palestina in Utrecht. Afgelopen zondag was de eerste demonstratie tegen het geweld dat Israël inzette tijdens operatie Protective Edge. Daarbij waren rond de 1000 mensen aanwezig.
Zondagmiddag 14.30 uur willen demonstranten de protestmars van afgelopen weekend herhalen. Wederom zal begonnen worden op het Vredenburg waarna de actievoerders door de binnenstad zullen trekken.
De organisatie van de tweede demonstratie staat los van de eerste tocht. De initiatiefnemers hopen dat iedereen zich welkom voelt om langs te komen: "Wij hebben een gesprek gehad met een christelijke kerk, ik hoop dat die ook komen, en in elk geval komt iemand van de Joodse gemeenschap een toespraak houden."
De organisatoren nodigen iedereen uit om vlaggen van landen mee te brengen maar de gemeente zet daarbij de kanttekening dat vlaggen van IS of Hamas niet worden getolereerd.
Ook mensen die discriminerende teksten roepen, hakenkruizen tonen of gezichtsbedekkende kleding dragen, zullen door de politie worden aangepakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.