Zwitser zwemt tijdens tocht heel Utrecht door

AMERONGEN - De Zwitserse sportman Ernst Bromeis gaat voor de tweede keer proberen de hele Rijn af te zwemmen. Zijn tocht startte op 7 juli bij de bron van de Rijn, bij het Zwiterse Konstanz. Vrijdag kwam hij aan in Rhenen.
In 2012 deed Bromeis al eerder een poging deze zwemreis te maken. Toen gaf hij op in het Zuid-Duitse Breisach en noemde zijn doel een 'vergissing'.

MOED

Toch begon Bromeis dit jaar weer met volle moed. Het water was, vooral aan het begin van de reis, erg koud. Soms moet hij uitwijken voor grote schepen, die nu eenmaal voorrang hebben. Hij moet dan flink doorzwemmen, om niet in grote golven terecht te komen.
Hevige regenbuien en overstromingen maakten de reis ook niet veel makkelijker, maar toch verloopt de tocht ditmaal voorspoedig.

SCHOON WATER

Met zijn actie probeert Bromeis aandacht te vragen voor schoon water. Als hij zijn gemiddelde tempo van zo'n 10 kilometer per uur aan weet te houden, komt hij waarschijnlijk 20 augustus aan in Rotterdam.
Tijdens zijn tocht zal de sportman nog de volgende plaatsen uit de provincie Utrecht passeren: Amerongen, Wijk bij Duurstede, Hagestein, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.