Dronken Utrechter (21) botst tegen boom

UTRECHT - Dronken achter het stuur kruipen heeft een 21-jarige jongeman uit Utrecht vannacht zijn rijbewijs gekost. Hij had ruim vier keer de maximum toegestane hoeveelheid alcohol op toen hij met drie vrienden door Utrecht reed en tegen een boom aanreed.
Door nog onbekende reden raakte de man de macht over het stuur kwijt bij de kruising van de Laan van Chartroise en de Framboosstraat. Hierna raakte hij verschillende verkeersborden, een lantaarnpaal en een boom. De auto kwam midden op de weg tot stilstand en hierbij raakte een inzittende lichtgewond aan het hoofd. De persoon kon ter plaatse worden verzorgd door ambulancepersoneel.
Omdat de Utrechter een beginnende bestuurder is, gelden er andere regels wat betreft rijden met alcohol op. Na blaastesten bleek dat hij 380 microgram alcohol per liter in zijn bloed had, terwijl dat maximaal 88 microgram mag zijn. Zijn rijbewijs werd direct ingenomen en de officier van justitie zal later bepalen of er verdere sancties volgen. Mogelijk moet de Utrechter een cursus over verantwoord rijgedrag volgen: een dure grap, want dat kost zo'n 800 euro en dat zal hij zelf moeten betalen.
De auto was totall loss en moest weggesleept worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.