OM: Resultaten onderzoek volgende week naar Panama

AMERSFOORT - Het OM verwacht dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) volgende week de resultaten van het onderzoek naar de spullen in de gevonden rugzak van Kris en Lisanne over zal dragen aan de autoriteiten in Panama.
Het NFI levert de resultaten aan bij het OM, die nog druk bezig is om alle gegevens bij elkaar te verzamelen. "We wachten nog op stukken van de politie. We verwachten volgens week alle acht deelrapporten over te dragen aan Panama", laat woordvoerder Mary Hallenbeek weten.

BEZOEK

In juli brachten de Panamese autoriteiten een bezoek aan Nederland. Hallenbeek: "Toen hebben we ook alle informatie die we al hadden met elkaar gedeeld."
Maandag deed de familie van Kris en Lisanne via een persbericht een dringende oproep aan het NFI om de gegevens zo snel mogelijk aan Panama te overhandigen. Volgens de familie zitten de autoriteiten in Panama met smart op de resultaten te wachten.
Kris en Lisanne verdwenen op 1 april in Panama. In juni werd een rugzak gevonden met daarin onder andere mobiele telefoons en een digitale camera. Later werden ook botresten van de twee vrouwen teruggevonden in de Panamese jungle.