Rode Doos mogelijk tot 2016 in Leidsche Rijn

UTRECHT - Vredenburg Leidsche Rijn, beter bekend als de Rode Doos, blijft mogelijk tot 2016 staan. Een speciale projectgroep buigt zich momenteel over de toekomst van het tijdelijke theater.
Volgens de huidige planning verdwijnt de Rode Doos, die op gond van de gemeente Utrecht staat, in april 2015. Maar verschillende partijen staan open voor een verlenging van het huurcontract. In de projectgroep zitten onder meer vastgoedbedrijven, de gemeente en Projectbureau Leidsche Rijn.

MUSICAL

Martijn Dekker van TivoliVredenburg zegt dat het theater mogelijk tot mei of juni 2016 op de locatie langs de A2 blijft. "Er zijn met name uit de musicalwereld wat verzoeken gekomen om langer door te gaan. Dan hebben we het over producties die langer op één plek blijven staan. Zoals bijvoorbeeld Joop van den Ende doet in het Beatrixtheater. We onderzoeken nu wat de mogelijkheden zijn."
Het theater zal zeker niet permanent in Leidsche Rijn blijven. "De Rode Doos is gebouwd voor de tijdelijkheid en kan niet enorm lang meer mee. Het is geen regulier gebouw."
Woensdagavond gaat de nieuwe show van goochelaar Hans Klok in première in de Rode Doos. Als die show heel succesvol is, wordt het misschien extra interessant voor musicalproducenten.
In Den Haag is eerder interesse getoond in de Rode Doos. Het theater werd in 2012 genoemd als tijdelijke huisvesting ten tijde van de bouw van het cultuurpaleis Spuiforum. De Rode Doos begon in 2001 als Grace Theater in Amsterdam Zuidoost.

Martijn Dekker over de toekomst van de Rode Doos
Hans Klok komt met zijn show The New Houdini naar Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.