"Sluiting NS-poortjes Woerden geen probleem"

WOERDEN - De definitieve sluiting van de incheckpoortjes op station Woerden dinsdag heeft voor weinig problemen gezorgd. Dat zeggen de NS en reizigersvereniging Rover.
Mensen zonder vervoersbewijs kunnen sinds dinsdag niet meer op de perrons komen. Woerden is het eerste station waar alle poortjes 24 uur per dag dicht zijn.

SPITS

Volgens een woordvoerder van de NS zijn de reizigers al gewend aan de gesloten poortjes. Sinds begin dit jaar werd daar in de spits al mee geëxperimenteerd. Toch heeft de NS extra personeel ingezet om de reiziger te helpen.
Ondanks de sluiting blijft de stationshal zonder ov-chipkaart toegankelijk, zodat de winkels voor iedereen bereikbaar blijven. De loopbrug van de ene kant van het station naar de andere kant is
daarentegen niet meer toegankelijk zonder vervoersbewijs. Dat leverde bij Rover enkele klachten op van busreizigers die moesten omlopen. Aan de beide kanten van station Woerden bevinden zich namelijk bushaltes.

PASSAGERECHT

Om soortgelijke problemen op te lossen kijkt de NS naar een 'passagerecht', dat op een ov-chipkaart geladen kan worden. Hiermee kan iemand alsnog het station passeren, zonder dat er een minimumbedrag op een kaart moet staan. "Maar dat geldt niet voor elk station, alleen voor stations waar de passage een belangrijke functie heeft om van de ene kant naar de andere kant van een gemeente te gaan", aldus de zegsman.
De NS kondigde de definitieve sluiting eerder deze maand aan als proef. Als die goed verloopt, gaan voor het einde van dit jaar de poortjes op 26 stations dicht. De NS weet nog niet welke stations dat zijn. Op termijn wil de vervoerder op 82 stations de poortjes sluiten.

Woerden is het eerste station waar alle poortjes 24 uur per dag dicht zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.