Directeur Spoorwegmuseum gaat naar Defensiemusea

UTRECHT - Paul van Vlijmen stopt na 27 jaar als directeur bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hij gaat aan de slag bij de Stichting Defensiemusea, waar ook het nog te openen Nationaal Militair Museum in Soesterberg onder valt.
Engelhardt Robbe, de voorzitter van de Raad van Toezicht van het Spoorwegmuseum, heeft niks dan goede woorden over voor de directeur die in 1987 als conservator begon: "Paul laat een springlevend en financieel gezond museum achter waar jaarlijks circa 350.000 bezoekers genieten van de vele mooie verhalen over de trein." Van Vlijmen is niet bereikbaar voor commentaar omdat hij op vakantie is.

DEFENSIEMUSEA

Van Vlijmen wordt directeur van Stichting Defensiemusea. Die is verantwoordelijk voor de vier grootste defensiemusea in het land: het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren.
Meest opvallende van die instellingen is het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. Dat is een samenvoeging van het oude Luchtvaart Museum dat daar al stond en de collectie van het Legermuseum in Delft. Het NMM moet dit najaar open gaan maar wanneer precies is niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.