Directeur GreenCab aangehouden voor verduistering 1,6 miljoen

UTRECHT - De voormalig directeur van het Nieuwegeinse Prestige GreenCab werd dinsdag aangehouden omdat hij 1,6 miljoen euro aan subsidiegeld zou hebben verduisterd.
Het taxibedrijf ontving in 2011 1,6 miljoen euro aan subsidie voor een proef met elektrisch taxivervoer, maar kan nu niet uitleggen wat er met het geld is gebeurd. Het project, dat destijds nog werd geopend door Prins Maurits, bleek te duur en werd daarom stopgezet.
Inmiddels zit de 42-jarige Utrechter vast en is de administratie in beslag genomen. Het OM vermoedt dat er sprake is van fraude.

TERUGBETALEN

Ondanks herhaalde oproepen heeft het bedrijf, dat negentien taxi's zou hebben gehad, nooit een accountantsverklaring overlegd waarin wordt verantwoord waaraan het geld is besteed. Toen het bedrijf 1,6 miljoen euro aan rijkssubsidie moest terugbetalen, bleek het geld verdwenen te zijn. Het Rijk heeft hiervan aangifte gedaan.
Volgens het OM zijn twee woningen en één bedrijfspand in de regio Utrecht doorzocht. Daarbij is de administratie in beslag genomen. Ook heeft het OM ruim 20.000 euro aan contant geld, schilderijen, beelden, een TV en vier complete duikuitrustingen meegenomen.

Prestige GreenCab kan niet verklaren waar de 1,6 miljoen is gebleven.