Vrouw in Hoogland raakt portemonnee kwijt door babbeltruc

HOOGLAND - Een 60-jarige vrouw in Hoogland is woensdagmiddag slachtoffer geworden van een babbeltruc. De vrouw was in haar huis aan De Vier Akkers met haar kleinzoon bezig toen er plotseling werd aangebeld. Voor de deur stond een meisje met haar zieke moeder.
De bewoonster liet hen binnen zodat ze 112 konden bellen. Na een paar minuten bleek de vrouw minder ziek dan verwacht en het tweetal verliet de woning weer. Toen de partner van de vrouw uit Hoogland thuis kwam en ze dit verhaal vertelde begon er een belletje te rinkelen. Na een check bleek er een portemonnee verdwenen te zijn.
Het slachtoffer vermoedt dat de dames uit Oost-Europa komen of dat ze Roma zijn. De politie roept op alert te zijn en 112 te bellen als de vrouwen weer gezien worden.

SIGNALEMENT

Het gaat om een vrouw van rond de 55 jaar met een normaal postuur met een grijs knotje. Zij droeg een spijkerrok en had een zwarte leren tas bij zich. De andere vrouw is rond de 25 jaar. Zij heeft een klein gedrongen postuur en zwart lang haar. Ze droeg een donkere leren jas en een lichte spijkerbroek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.