Verdachte dodelijke aanvaring Vinkeveense Plassen komt vrij

VINKEVEEN - De 49-jarige Arnoud H. die verdacht wordt van het doodvaren van twee mensen op de Vinkeveense Plassen komt vrij. De rechter vindt dat de man niet langer kan worden vastgehouden. Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep maar H. mag die uitspraak in vrijheid afwachten.
H.'s voorlopige hechtenis kan volgens de rechtbank alleen worden verlengd als sprake is van opzet of roekeloos gedrag. De rechtbank vindt dat daarvan juridisch gezien geen sprake is. Het OM vindt dat H. moet blijven vastzitten en tekende hoger beroep aan. Waarschijnlijk wordt binnen een week duidelijk of het OM zijn zin krijgt.

SCHULD AAN AANVARING

De man wordt op dit moment door de rechtbank alleen verdacht van schuld aan de dodelijke aanvaring. Hij zou met zijn speedboot over een sloep met vier inzittenden zijn gevaren. Daarbij kwamen twee mannen om het leven. H. ging er na de aanvaring vandoor en werd de volgende dag opgepakt. Hij had gedronken.
Het OM gaat voor de tweede keer in deze zaak in hoger beroep. Kort na de aanhouding van H. wilde de onderzoeksrechter de voorlopige hechtenis van de man al opheffen. Het OM ging daartegen in beroep en wist de raadkamer te overtuigen Arnoud H. nog 14 dagen vast te zetten. Dit gebeurde onder meer door het tonen van bewijs dat H. op de betreffende avond had gedronken