3,4 miljoen extra voor behoud Nieuwe Hollandse Waterlinie

NIEUWEGEIN - Er wordt 3,4 miljoen euro extra uitgetrokken voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij Nieuwegein. Dat bedrag is nodig om ervoor te zorgen dat de verdedigingslinie niet lijdt onder de werkzaamheden bij bedrijventerrein Het Klooster.
Het extra geld komt van de gemeente Nieuwegein (0,4 miljoen), de provincie (0,5) en het Rijk. Die laatste draagt 2,5 miljoen bij. In totaal is nu 10,6 miljoen euro vrijgemaakt voor het project.
Gedeputeerde Mariëtte Pennarts is blij met het beloofde geld. "Die Waterlinie wordt natuurlijk aangetast want het Lekkanaal wordt verbreed. Door die verbreding moeten bunkers worden verplaatst. Als we het echt goed wilden doen, was er meer geld nodig en dat geld is nu gelukkig beschikbaar gesteld."
De provincie en het Rijk willen dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie in de huidige staat behouden blijft. Dit jaar wordt de verdedigingslinie voorgedragen voor de UNESCO-werelderfgoedlijst. Die nominatie wordt verwacht in 2017. Binnen enkele jaren moeten daarom de verplaatswerkzaamheden zijn gestart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.