RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners Vianen: Gezondheidsklachten door gaslucht

1/2
VIANEN -

Bewoners in Vianen klagen over een gaslucht die afkomt van schepen op de Lek. De lucht veroorzaakt bij een aantal bewoners hoofdlijn en geÔrriteerde luchtwegen.

De stank komt volgens de inwoners in vlagen langs, vooral in de wijk Amaliastein. Bewoners van die wijk hebben last van een penetrante gaslucht die regelmatig terugkeert.


RESTJES GAS

De bewoners denken dat de lucht van grote tankschepen komt die op de Lek varen. Schippers zouden daar ontgassen. Dat betekent dat ze hun luiken openzetten na het lossen om de laatste restjes gas te laten ontsnappen. Het is volgens de bewoners zo erg dat ze er hoofdpijn en geÔrriteerde luchtwegen van krijgen.

De gemeente Vianen onderzoekt de oorzaak van de overlast. Vrijdag ging de gemeente in gesprek met de bewoners van Amaliastein. De wethouder laat de milieudienst van de gemeente onderzoeken of de lucht echt van de schepen komt. Als dat zo blijkt te zijn, wil hij dat de provincie Utrecht het ontgassen verbiedt. Andere provincies hebben dit al gedaan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -