Oud-speler GVVV heeft genoeg geld voor kankeroperatie

VEENENDAAL - Oud-GVVV-speler Danny van Brenk heeft genoeg geld ingezameld voor een operatie aan de zeldzame vorm van kanker waaraan hij lijdt. Omdat hij in eerste instantie niet genoeg geld had voor de operatie die hij nodig had, richtten Danny en zijn vrouw de stichting Danny's Hope 4 life op en dat had succes.
De oproep van Danny en zijn vrouw was niet aan dovemansoren besteed: mensen gaven massaal gehoor via social media. Zo werd binnen korte tijd anderhalve ton ingezameld voor de operatie in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York. Danny zal nu op zondag vertrekken en dinsdag worden geopereerd.
De 32-jarige Van Brenk lijdt aan galwegkanker in de lever waarvoor alleen in New York een behandeling bestaat. Hij heeft nu genoeg geld voor de reis en de operatie, maar in totaal is 300.000 euro nodig voor de medische ingreep en nazorg. De zorgverzekeraar dekt dit niet.
Om nog meer geld in te zamelen speelt zijn oude club in Veenendaal ook nog een benefietwedstrijd op 30 augustus en wordt er op 1 september een veiling georganiseerd van voorwerpen zoals Wesley Sneijder's voetbalshirt.

Gesprek met Danny van Brenk over inzamelingsactie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.