Baarnaars vegen Brink schoon als dank voor speelfontein

BAARN - Zo'n vijftien Baarnaars hebben vrijdagavond spontaan De Brink schoongeveegd. Op het plein in het dorpshart lag een laag prut en halfvergane bladeren, nadat daar wekenlang een mobiele speelfontein voor kinderen had gestaan.
Op de zogenoemde Play Fountain konden kinderen zich bij warm weer vermaken met verfrissend water, dat op gezette tijden uit het apparaat spoot. De rechter besloot afgelopen week echter dat twee omwonenden met succes bezwaar hadden gemaakt. Het stel zei last te hebben van het gejoel van de kinderen. Volgens de rechter had de gemeente Baarn bij het verstrekken van de vergunning de fontein ten onrechte als standplaats aangemerkt.

BEZEMS

De rechterlijke uitspraak hield in dat de speelfontein direct moest worden afgebroken. Inwoners van Baarn, die op Facebook massaal hun teleurstelling over het besluit hadden geuit, besloten onderling De Brink schoon op te leveren als dank aan de gemeente en het bedrijf dat het apparaat had geleverd. Vrijdagavond verzamelden ze zich met bezems en bladblazers op het plein en ruimden ze samen de achtergebleven rommel in een half uur op.
Het bedrijf Ice-World, dat zich onlangs in Baarn heeft gevestigd, had de Play Fountain deze zomer aangelegd als cadeau aan de inwoners van het dorp. De bedoeling was dat de fontein nog tot eind deze maand zou blijven liggen.
De gemeente noemt de speelfontein ondanks de rechterlijke uitspraak een groot succes en zint op een manier om het toestel volgend jaar toch terug te laten keren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.