Handtekeningen voor terugkeer speelfontein in Baarn

BAARN - In Baarn zamelen kinderen handtekeningen in om de veelbesproken speelfontein terug te laten keren in het centrum. Het toestel moest vorige week van De Brink worden verwijderd, toen bleek dat de vergunning niet goed was geregeld.
De kinderen willen met de petitie naar de burgemeester stappen. Ze hopen dat die het voor elkaar krijgt om het apparaat volgend jaar zomer toch weer naar het dorpscentrum te halen. De bedoeling is dat er dan rekening wordt gehouden met omwonenden, bijvoorbeeld door de fontein alleen in werking te stellen op tijdstippen dat kleine kinderen ermee kunnen spelen.
De tijdelijke fontein was in de zomervakantie op warme dagen een populaire attractie in het hart van Baarn. Kinderen speelden er naar hartelust, terwijl ouders en grootouders er omheen stonden te kijken. De rechter verbood de fontein echter, nadat een omwonend stel had geklaagd over herrie van de spelende kinderen.
De zogenoemde Playfountain was met toestemming van de gemeente Baarn op De Brink aangelegd, zodat kinderen er tijdens warme zomerdagen verkoeling konden vinden. De gemeente, die ondanks de uitspraak van een groot succes spreekt, heeft vorige week al aangegeven te zoeken naar mogelijkheden om het apparaat volgend jaar weer op te stellen.

Oma Blok uit Baarn op Radio M Utrecht over de handtekeningenactie van haar kleinkinderen
Handtekeningen voor terugkeer speelfontein in Baarn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.