Waterschap probeert 'Kockengen aan Zee' te voorkomen

KOCKENGEN - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden bereidt zich voor op de hevige neerslag, die het KNMI voor maandag en dinsdag heeft voorspeld.
Het waterschap is aan het voormalen en de waterstanden worden nauwlettend in de gaten gehouden. Door extra water weg te malen, kan De Stichtse Rijnlanden meer water bergen.
Het waterschap probeert onder meer nieuwe problemen in Kockengen te voorkomen. Het dorp en de omliggende polders staan vaak onder water als het flink heeft geregend. Eind juli duurde het dagen voor het gebied weer droog was. De schade voor bewoners en boeren was groot.
Gemaal De Tol pompt nu extra water weg bij Kockengen om te voorkomen dat dit weer gebeurt. "Ook houden we het waterpeil in de omliggende polders nadrukkelijk in de gaten. Zodra het peil van de polder stijgt richting het peil in het dorp, zal de semipermanente noodpomp bij de Kerkweg aangezet worden. Dat is één van de noodvoorzieningen die sinds de wateroverlast in Kockengen van oktober vorig jaar is getroffen", meldt De Stichtse Rijnlanden.
De noodpomp bij de Kerkweg kan volgens het schap 5 kuub water per minuut wegpompen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.