Veel ongelukken op snelwegen in Midden-Nederland

PROVINCIE UTRECHT - De ochtendspits in Midden-Nederland verliep dinsdag moeizaam door ongelukken op meerdere snelwegen. Verkeer vanuit Flevoland had moeite om de provincie Utrecht te bereiken. Ook later op de dag gebeurden er relatief veel ongevallen.
Door een autobrand op de wisselbaan van de A1 werd bij Muiderberg de verbinding met de A6 afgesloten. Verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Nadat het wrak was weggesleept zorgde een andere autobrand opnieuw voor problemen op de A6 bij Muiderberg.
Op een omleidingsroute vanuit Lelystad konden automobilisten ook vertraging verwachten. Op de A27 naar Utrecht verloor een vrachtwagenchauffeur bij Huizen de macht over het stuur. De 40-tonner raakte van de weg en botste onder meer tegen een verkeersbord. De vrachtwagen moet worden geborgen. De filelengte erachter was rond 8.00 uur opgelopen tot tien kilometer.
Ook later in de ochtend ging het een aantal keer goed mis en moesten rijstroken worden afgesloten. Op de A28 tussen Soesterberg en Den Dolder botsten auto's op elkaar. Automobilisten werd aangeraden om vanaf knooppunt Hoevelaken om te rijden.
Op de verbindingsweg van de A27 naar de A12 raakte een auto in de slip. Het voertuig kwam in de sloot terecht. De auto van een voorbijganger die wilde helpen reed zich vast in de zachte berm.
Op de A2 tussen Breukelen en Vinkeveen werden rijstroken afgekruist nadat daar een auto een andere van achteren had aangereden. Ambulancemedewerkers namen een slachtoffer met nekklachten mee naar het ziekenhuis.