Liquidatiepoging De Meern: Politie hoopt op tips over Henry "Bolle" J.

DE MEERN - Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de mislukte liquidatie op de Ten Veldestraat in De Meern. Er is onder meer een reconstructie van de zaak te zien. De politie hoopt op nieuwe tips over een van de twee verdachten. Het gaat om de 33-jarige Henry "Bolle" J. uit Utrecht. Hij is ondergedoken, vermoedelijk in het buitenland.
De 68-jarige Wout Sabee uit De Meern werd op 27 juni bij zijn woning opgewacht en onder vuur genomen terwijl hij in zijn Volkswagen Polo zat. Hij werd meerdere keren geraakt, maar overleefde de kogelregen. Sabee was wel zwaargewond. Zijn gezondheidstoestand is op dit moment nog steeds zorgwekkend, meldt de politie.
Op 9 juli werd al een andere man aangehouden voor de mislukte moordpoging. Hij is voorgeleid en zit nog vast. Doel van de tv-uitzending van dinsdagavond is onder andere om meer informatie te krijgen over de tweede verdachte. Deze Henry "Bolle" J. staat inmiddels op de Nationale Opsporingslijst, een overzicht van meest gezochte criminelen.
De politie hoopt door de uitzending van Opsporing Verzocht ook meer te weten te komen over de twee gebruikte auto's, waaronder een grijze BMW 3-serie.