Liquidatiepoging De Meern: Zeer waardevolle tips over 'Bolle'

DE MEERN - De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht elf tips, waaronder 'een aantal heel waardevolle', gekregen over de 33-jarige Henry Jacobs alias De Bolle. De Utrechter wordt gezocht voor betrokkenheid bij de mislukte liquidatie van de 68-jarige Wout Sabee in De Meern op 27 juni. De politie denkt dat Jacobs op dit moment ergens in Nederland is.
Sabee werd vlak voor zijn villa in de Ten Veldestraat in De Meern onder vuur genomen. Hij overleefde de liquidatiepoging ternauwernood door de schutter aan te rijden. De gezondheid van Sabee is twee maanden na de aanslag nog zorgwekkend, aldus de politie.

VLUCHT NAAR FRANKRIJK

Ook de aangereden schutter raakte bij de aanslag zwaargewond. Jacobs zou hem in een BMW naar een ziekenhuis in het Franse Lille hebben gereden. De 49-jarige man uit Vleuten werd gearresteerd toen een ambulance hem enkele dagen later terugbracht naar een ziekenhuis in Nieuwegein.

ANONIEME BRIEF

Na de aanslag ontving de politie een anonieme brief met veel informatie over de zaak. De leden van het onderzoeksteam hopen dat de schrijver van de getypte brief zich meldt.
Het slachtoffer van de moordpoging had banden met de onderwereld, maar naar de exacte aanleiding van de liquidatiepoging tast de politie nog in het duister.
In de uitzending van Opsporing Verzocht was onder meer een reconstructie van de zaak te zien. Woensdag komt de zaak ook aan bod in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.