Drieduizend handtekeningen tegen bomenkap Odijk

ODIJK - Inwoners van Odijk en omgeving hebben woensdag meer dan drieduizend handtekeningen overhandigd aan burgemeester Ostendorp. Ze maken zich grote zorgen over de kap van zo'n driehonderd bomen langs de Krommerijn.
Waterschap De Stichtse Rijnlanden wil de oevers van de rivier bij Odijk en Bunnik opknappen, maar daarvoor moeten wel bomen worden gekapt.
Buurtbewoners vinden dat zonde. Ze protesteren al langer tegen de kap en met de handtekeningenactie willen ze nogmaals aandacht vragen voor hun bezwaren.
Ze willen niet dat de bomen worden vervangen door riet, wat ten koste zou gaan van het uitzicht op de Kromme Rijn. Ook zijn de omwonenden bang dat het wandelpad langs de rivier verdwijnt.

HOEVEELHEID

Verantwoordelijk wethouder Zakee van de gemeente Bunnik heeft begrip voor de inwoners, maar zegt niet te kunnen beloven dat er geen bomen weg moeten. Volgens hem zijn de bewoners het vooral oneens met de hoeveelheid bomen die gekapt moet worden. Hij denkt er in een goed gesprek met de omwonenden uit te komen.