Honderden filmfans bezoeken openluchtbioscoop Paleis Soestdijk

SOESTDIJK - Ruim tweehonderd filmliefhebbers keken woensdagavond in de tuinen van Paleis Soestdijk naar de film 'Cheri'. De achtertuin van het Baarnse paleis is voor drie avonden omgetoverd tot openluchtbioscoop.
De bioscoop blijft nog twee avonden staan. Donderdagavond is op een groot opblaasscherm de film 'Becoming Jane' te zien en vrijdag 'Easy Virtue'. Bij te harde regen worden de vertoningen verplaatst naar onder meer volgende week.
Cultureel evenementenbureau Artifex organiseert de openluchtbioscoop. Artifex zat ook achter de grote openluchtopera 'Orfeo ed Euridice' in de paleistuinen en houdt binnenkort een hardloopwedstrijd bij de oude residentie van koningin Juliana en prins Bernhard.
Directeur Borsboom van Artifex vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de paleistuinen: "In Engeland is het heel normaal om dit soort evenementen in tuinen en parken te houden. Het is gewoon sympathiek."
Ook de Oranjevereniging Baarn vindt de openluchtbioscoop een mooi evenement dat bovendien past bij de omgeving: "Juliana en Bernhard hadden natuurlijk ook een filmzaal in het paleis." Bovendien wil ook de Oranjevereniging dat zoveel mogelijk mensen het paleis en de tuinen bezoeken.

Honderden filmfans naar openluchtbioscoop Paleis Soestdijk